روشهای جدید
1. روش مگنت سوئیچ :
در این روش دو مگنت سوئیچ حساس به صفحات آهنی یکی برای تغییر سرعت و دیگری برای توقف سر طبقه مورد استفاده قرار میگیرد. صفحات آهنی موسوم به پرچم در طول مسیر حرکت کابین در چاه، در محلهای معین نصب شده، از فاصله داخلی مگننت سوئیچ عبور کرده آن را تحریک میکن، در نتیجه پالسهای مرود نیاز برای تشخیص مکانو کاهش سرعت و همچنین مکان دقیق توقف سر طبقه ایجاد میگردد. از معایب این روش میتوان به لختی عملکرد آن در سرعتهای بالا، نا زیبا شدن چاه در آسانسورهای شیشهای و خطر زیاد برای فرد ایستاده رو کابین به ویژه در مواردی که ایجاد چاه کوچک است ، اشاره نمود.
2. روش حسگر مدادی :
همانطور که در بالا اشاره شد معمولا از دو حسگر یکی برای تشخیص مکانکابین و دیگری برای توقف استفاده میشود. پالسهای ایجاد شده توسط این حسگرها یز به وسیله تراول کابل به تابلومنتقل میگردد. روش دیگر به کمک دو حسگر آن است که هر دو برای دور اندازی و توقف عمل میکنند. بدین ترتیتب که اگر هر کدام ار حسگرها به تنهایی تحریک شوند به عنوان دور انداز عمل کرده، اگر باهم تریک شوند به عنوان توقف. این حسگرها میتوانند از نوع مدادی حساس به آهنربا یا از نوع حسگر نوری و ... باشند.
در مورد معیب حسگرهای مغناطیسی نیز میتوان به 3 نکته اشاره نمود :
1. به دلیل ساختمان آنها ، دارای سرعت عملکرد پایینی بوده ، در هنگام استفاده در آسانسورهای با سرعت بالا ( بیش از متر بر ثانیه ) دچار مشکل شده، باید از نوع دیگری که پر سرعت تر است استفاده شود.
2. در صورت وجود ترک در آهنرباها ، امکان ایجاد پالسهای اضافی وجود دارد، که خود موجب ایجاد اختلال شمارش پالسهای طبقات میشوند.
3. این حسگرها نسبت به شدت میدان حساس بوده در صورت کممتر یا بیشتر شدن فاصلههاشان تا سطح آهنربا، امکان عمل نکردن آنها نیز وجود دارد.
3. روش حسگر نوری :
در این روش از تابش نور مادون قرمز توسط فرستنده و دریافت آن توسط گیرنده استفاده میشود.
یکی از معایب حسگرهای نوری ، حساسیت آن به نور محیط میباشد، به طوری که در برخی از پروژهها که نورهای بازتابی در چاه آسانسور خیلی زیاد است، عملکرد این حسگرهای نوری دچار اختلال شده و به مرور زمان ضعیف میشوند. در مورد حسگرهای نوری باید از صفحهای فلزی یا پلاستیکی که مانع عبور از فرستنده به گیرنده شود، استفاده گردد.
حسگرها قفل شونده (Latch) دارای این ویژگی است که یا مجاورت در برابر یکی از قطبهای مغناطیسی به طور مثال S وصل شده، در صورت مجاورت با قطب مخالف N دوباره قطع میشود ، در نتیجه در صورت عدم مجاورت برابر قطب مخالف همواره در حالت قبلی باقی میماند.